Mise i blagoslovi

Obavijesti


Hvala Zajednici obitelji, drugim zauzetim župljanima i svim dobročiniteljima za prošle nedjelje održan župni nogometni turnir! Pokazalo se veliko i lijepo naše zajedništvo. Organizatore osobito raduje prisustvo mladih obitelji, mladih i djece koja su odigrala i utakmice.


Sljedeće nedjelje je i sv. Terezija od Djeteta Isusa – Mala Terezija, karmelićanka, te ćemo u 9 sati slaviti misu Veni Sancte – misu Zaziva Duha Svetoga za novu škol. godinu. Prije toga, u petak bit će ispovijed krizmanika u 17,45 – remetski A i C raz., u 18,30 B i D raz. U subotu u 9,30 sati 4. i 5. razredi; u 10,15 sati 6. i 7.
U nedjelju u 10,15 čitat ćemo imena ubijene djece u obrambenom Domovinskom ratu iz cijele Hrvatske i BiH, i u 10,30 prikazati misu za njih i njihove roditelje u njihovoj nazočnosti. Priloge za ručak gostiju možete dati u župni ured ili na žiro račun župe.
Sljedeće nedjelje započinjemo sa slavljem mise u podne.


Molitveni vijenac Kraljice obitelji koji ima lijepi broj članova i u našoj župi, poziva na hodočašće u Stepinčev rodni Krašić, u subotu 7. listopada. Prijave prima gđa Mirjana Hrestak na br. mob. 098 867 548. Cijena je 13 eura.


Slavlje 25. obljetnice proglašenja blaženim kard. Alojzija Stepinca je u subotu 30. rujna u Mariji Bistrici: 9, 00 Križni put, 10,15 Krunica BDM, u 11 sati euharistija koju predslavi naš nadbiskup i metropolit Dražen Kutleša, kada će iz ruku nuncija na svoja ramena primit palij.
Podsjećamo roditelje i djecu svih uzrasta da ćemo župni vjeronauk započeti nakon mise Zaziva Duha Svetoga, na blagdan sv. Male Terezije, ove godine u nedjelju, 1. listopada, a da pravo i dužnost slavljenja nedjeljne svete mise vrijedi uvijek kad god se to može učiniti. Raspored župnog vjeronauka bit će objavljen sljedeće nedjelje.


BLAGOSLOVLJEN VAM NOVI TJEDAN !