Mise i blagoslovi

Obavijesti


PONEDJELJAK (23. siječnja) je Blagdan klanjanja – klečanja u našoj župi. Raspored Misa je: u 7.00; 10.30 i 18.30. Izlaganje Presvetog na klanjanje bit će po završetku Svete Mise u 7.00 sve do 10.30. Potom po završetku Mise u 10.30, Isus u euharistijskom kruhu ostat će izložen na klanjanje do večernje Mise kada je poželjno da na poklon navrate pojedinci, obitelji s djecom, članovi molitvenih i drugih župnih skupina… Posebno u ovome vremenu, mi vjernici imamo puno razloga za vapaj Isusu u molitvi, ali i zahvalnosti za milosti koje primamo.
U 17.45 započet će molitveni program. Blagdan klanjanja završit će s večernjom Svetom Misom u 18.30 koju će predslaviti dekan Remetskog dekanata i župnik župe sv. Leopolda u Dubravi, kapucin fra Branko Lipša.
Molio bih župljane da se prijave u vremenu od 7.30 do 10.30, te od 11.30 do 17.30 sati, da tako netko uvijek bude nazočan uz Presveti oltarski sakrament. Hvala unaprijed.


Nakon Novogodišnjeg Taizé susreta, nastavljamo s mjesečnim Taizé molitvama. Prva molitva u (n)ovoj godini će biti sljedeću subotu, 28. siječnja, u 19 sati u kapelici Duhovnog centra. Pozivamo sve da se pridruže.


NAJAVA – 4. veljače (subota) – „Spašavajući brak, spasila sam sebe“

Dragi župljani, pozivamo vas na predstavljanje knjige dr. Vesne Oršulić: „Spašavajući brak, spasila sam sebe“ Autorica kroz autobiografske priče i hod uz Boga, piše o svakodnevnici braka. Njeno iskustvo iz ordinacije obiteljske medicine, kao i iz psihoterapije, pomoglo joj je u izboru svakodnevnih problema, koji su zajednički bračnim parovima, i za koje smatra da o njima treba progovoriti u živo. Pokazalo se da su najugroženiji bračni parovi s 1, 3 i 5 godina braka, a naša svakodnevnica pokazuje sve veći broj rastava. Zato pozivamo sve bračne parove, posebno mlade bračne parove, zaručnike, mlade u ozbiljnim vezama, te sve zainteresirane, da se odazovu na predstavljanje ove knjige i razgovor o ovim prevažnim temama. Predstavljanje će se održati u Subotu 04.02.2023. u dvorani Duhovnog centra, iza večernje Svete Mise u 18,30 sati. Bit će organizirano čuvanje djece za vrijeme predstavljanja knjige. Svi ste dobro došli.


UREĐENJE VANJSKOG OLTARNOG PROSTORA:
Potrebna je nabava novog glazbala - orgulja za Šator sastanka kao suštinska potreba jer je naš pozitiv već star nekoliko desetljeća i pitanje je trenutka kada će prestati raditi. Šator u kojem se nalazimo traži glazbalo koje će prije svega tehnički odgovarati uvjetima koje imamo. Od ponuđenih raznih modela i omjera kvalitete i cijene potrebno nam je prikupiti 15.295 eura. Trenutno smo vašom dobrotom prikupili 2.810 eura.
Nastavljamo i s radovima koji su potrebni za učiniti:
- dodatni bravarski radovi u šatoru i na vanjskom oltarnom prostoru;
- postavljanje tv ekrana u Šatoru sastanka kako bi zajedno pratili i pjevali liturgijske pjesme;
- dodatne ispovjedaonice;
- dodatne klupe na vanjskom oltarnom prostoru i drugo.


SKENIRAJ KOD ZA VAŠ DAR ZA OBNOVU I
UREĐENJE VANJSKOG OLTARNOG PROSTORA


Neka je svima blagoslovljen naredni tjedan !